ajutor proces taxa de la cei care au cistigat

In jos

ajutor proces taxa de la cei care au cistigat

Mesaj  laur0111 la data de Mier Sept 02, 2009 10:59 am

as dori ajutor din partea celor care au platit taxa si au dat statul in judecata si au cistigat,eu am platit taxa si am facut cerere la finante sa imi restituie banii bineinteles raspuns negativ mai departe am actionat in instanta si pe 24 septembrie trebuia sa ma prezinat la proces,de aceea cer ajutorul celor care au cistigat aceste procese sa imi dea nr sentintelor si data ca sa ma pot prezenta cu argumente pt ca la noi in sfintu gheorghe inca nu a fost nici un caz de genul si daca aveti ceva indrumari le primesc cu placere chiar si pe mes laur0111 sau pe mail la laur0111@yahoo.com va multumesc

laur0111

Mesaje : 3
Data de înscriere : 02/09/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

nimic???

Mesaj  laur0111 la data de Joi Sept 03, 2009 9:11 am

nu este nimeni???

laur0111

Mesaje : 3
Data de înscriere : 02/09/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Spete

Mesaj  Florian la data de Mar Sept 08, 2009 11:34 am

poti intra pe portal.just.ro sa gasesti spete! eu am colectat cateva, o sa ti le trimit cand o sa am posibilitatea ca la munca nu am acces la yahoo. Bafta la proces

Florian
Vizitator


Sus In jos

multumesc!

Mesaj  laur0111 la data de Mar Sept 08, 2009 12:16 pm

bafta si tie!

laur0111

Mesaje : 3
Data de înscriere : 02/09/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Recuperare/anulare taxa de poluare

Mesaj  mirelast la data de Vin Oct 16, 2009 10:41 pm

Recuperare integrala, in instanta, a taxei de prima inmatriculare si a taxei de poluare pentru orice autovehicul inmatriculat achizitionat din tara sau strainatate. Valabil si pentru cazurile in care s-a incasat partial - recuperare diferenta. Plata onorariului la sentinta definitiva si restituirea banilor . Inmatriculare fara plata taxei . Actiuni la nivel national . Tel : 0740933302

mirelast
Vizitator


Sus In jos

inmatriculare fara plata taxei de poluare

Mesaj  emy_radu la data de Vin Mar 05, 2010 10:38 am

va rog sa postati pe forum copii ale hotararilor judecatoresti sau motivarea actiunilor prin care ati obtinut hotarari definitive pentru inmatricularea fara plata taxei de poluare(prima inmatriculare) auto.Multumesc!

emy_radu
Vizitator


Sus In jos

Re: ajutor proces taxa de la cei care au cistigat

Mesaj  RFlorian la data de Joi Mar 18, 2010 7:27 am

Salut,

Ma puteti ajuta cu locul unde au fost mutate mesajele vechi din acest topic? Ma intereseaza un post al lui antitaxa. Sau daca esti prin preajma, da un semn Smile

10x

RFlorian
Vizitator


Sus In jos

Taxa pe poluare auto 2010_Discriminare_Proces castigat

Mesaj  Ady la data de Dum Mar 28, 2010 2:37 am

R O M Â N I A
CURTEA DE APEL ORADEA
- Secţia Comercială, de Contencios Administrativ şi Fiscal -
DOSAR NR. 4200/111//CA/2008

DECIZIA NR.560/CA/2009 -R
Şedinţa publică din 5 noiembrie 2009

PREŞEDINTE: SOTOC DANIELA - judecător
BLAGA OVIDIU - judecător
TĂTAR IOANA - judecător
SABĂU MIRELA - grefier


Pe rol fiind soluţionarea recursului în contencios administrativ şi fiscal formulat de reclamantul [...], domiciliat în Oradea, [...] în contradictoriu cu intimata pârâtă ADMINISTRAŢIA FINANŢELOR PUBLICE A MUNICIPIULUI ORADEA cu sediul în Oradea, str. D. Cantemir, nr.2, jud. Bihor şi intimata chemată în garanţie ADMINISTRAŢIA FONDULUI PENTRU MEDIU cu sediul în Bucureşti, Splaiul Independenţei, nr.294, sector 6 împotriva sentinţei nr. 435/CA din 2 iunie 2009, pronunţată de Tribunalul Bihor, în dosar nr.4200/111/2008, având ca obiect – contestaţia act administrativ fiscal.

La apelul nominal făcut în şedinţa publică de azi, se prezintă pentru recurentul reclamant [...] – lipsă, avocat ALECANDRU MIREL OVIDIU, în baza împuternicirii avocaţiale nr. 201/04.11.2009 emisă de Baroul BUCUREŞTI – Cabinet Individual, pentru intimata pârâtă ADMINISTRAŢIA FINANŢELOR PUBLICE A MUNICIPIULUI ORADEA – consilier juridic COZAC CLAUDIA, în baza delegaţiei depuse la dosar, lipsă fiind intimata chemată în garanţie ADMINISTRAŢIA FONDULUI PENTRU MEDIU BUCUREŞTI.

Procedura de citare este legal îndeplinită.

S-a făcut referatul cauzei învederându-se instanţei că recursul este legal timbrat cu 20 lei taxă judiciară de timbru achitată prin chitanţa nr.0311210091 BH/03.11.2009 plus 0,30 lei timbre judiciare, atât intimata pârâtă cât şi intimata chemată în garanţie au depus la dosar întâmpinări în cauză, cauza este la primul termen de judecată în recurs, după care:

Instanţa comunică câte un exemplar din întâmpinările depuse la dosar cu reprezentantul recurentului.

Reprezentantul recurentului depune la dosar copia minutei întâlnirii dintre membrii Comisiei „Unificarea practicii judiciare” din 1 iulie 2009. Învederează că nu mai are alte cereri, solicită cuvântul asupra recursului.

Instanţa, nefiind alte cereri, chestiuni prealabile, consideră cauza lămurită şi acordă cuvântul asupra recursului.

Reprezentantul recurentului solicită admiterea recursului astfel cum a fost formulat şi motivat în scris , modificarea sentinţei recurate, în sensul admiterii acţiunii reclamantului, cu cheltuieli de judecată , reprezentând taxele de timbru la ambele instanţe. În esenţă învederează instanţei că, taxa de poluare este discriminatorie şi ilegală prin prisma prevederilor art.90 din Tratatul Comunităţii Europene, iar în ceea ce priveşte denumirea acesteia, respectiv taxă de poluare, învederează că este doar o schimbare de denumire, în fapt rămânând aceeaşi taxă de primă înmatriculare.

Reprezentanta intimatei pârâte solicită respingerea recursului ca nefondat şi menţinerea ca legală şi temeinică a sentinţei recurate, fără cheltuieli de judecată. În esenţă învederează instanţei că, nu sunt încălcate în cauză prevederile art.90 din Tratatul Comunităţii Europene şi totodată că, obiectul taxei de poluare este protejarea mediului, atât prin modul de utilizare cât şi prin modul de impunere, ţinându-se cont că elementele care stau la baza acestuia, sunt emisiile de noxe şi de dioxid de carbon. Mai arată şi că instanţele de judecată s-au pronunţat în sensul respingerii acţiunilor având ca obiect restituirea taxei de poluare, în acest sens invocând sentinţa nr.437/2009 a Tribunalului Cluj şi decizia irevocabilă a Curţii de Apel Cluj din 2 iunie 2009. În consecinţă, apreciază că se impune respingerea recursului.


CURTEA DE APEL

Deliberând:

Asupra recursului în contencios de faţă, constată următoarele:

[...]

Examinând sentinţa atacata prin prisma motivelor de recurs invocate, precum şi sub toate aspectele, în baza prevederilor art.304/1 cod procedură civilă, instanţa apreciază recursul declarat de recurentul [...]ca fiind fondat pentru următoarele considerente:

Prin Legea nr.157/2005 România a ratificat Tratatul prin aderarea Republicii Bulgaria şi României la Uniunea Europeana, efectele acestei ratificări fiind reglementată de art.148 alin.2 şi4 din Constituţia României, astfel cum aceasta a fost republicată, în conformitate cu care prevederile Tratatelor Constitutive ale U.E şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.

În conformitate cu prevederile art. 90 alin. 1 din Tratatul Comunităţii Europene „nici un stat membru nu aplică direct sau indirect, produselor altor state membre impozite interne de orice natură, mai mari decât cele care se aplică, direct sau indirect, produselor naţionale similare”.

Prin aceste prevederi se limitează libertatea statelor membre în materie fiscală de a restricţiona libera circulaţie a mărfurilor prin interzicerea taxelor discriminatorii, respectiv discriminarea intre produsele importate şi cele autohtone de natură similară.

În speţă, OUG nr. 50/21.04.2008 stabileşte, potrivit dispoziţiilor art.1, cadrul legal pentru instituirea taxei de poluare pentru autovehicule, care constituie venit la bugetul fondului pentru mediu şi se gestionează de administraţia fondului pentru mediu, în vederea finanţării programelor şi proiectelor pentru protecţia mediului, iar potrivit art.4, obligaţia de plată internă cu ocazia primei înmatriculări a unui autovehicul în România.

Într-adevăr, determinarea taxei de poluare se realizează conform art.6 din OUG nr.50/2008 pe baza unor criterii obiective (tipul motorului, capacitatea cilindrică) şi capacitatea din punct de vedere al poluării, luându-se in considerare şi deprecierea autoturismului, conform coeficienţilor descrişi în anexa 4.

Este însă nefondată aprecierea instanţei de fond în sensul că taxa de poluare instituită de dispoziţiile OUG nr.50/2008 nu poate fi asimilată impozitelor interne , deoarece este percepută pentru asigurarea protecţiei mediului tuturor proprietarilor de autoturisme care, prin înmatricularea cestora în România , înţeleg să utilizeze pe teritoriul României contribuind astfel la protejarea poluării mediului.

Această taxa de poluare nu este percepută pentru autoturismele deja înmatriculate în România stat comunitar de la 01.01.2007, fiind perceputa exclusiv, pentru autoturismele înmatriculate în celelalte state comunitare şi reînmatriculate în România, după aducerea lor in ţară. Pentru autovehiculele deja înmatriculate în România, taxa nu se mai percepe cu ocazia vânzării ulterioare, ceea ce demonstrează că această taxă de poluare se aplică doar ca urmare a achiziţiilor intracomunitare si este o taxă cu echivalent taxelor vamale la import.

Potrivit normelor comunitare:

- art. 25 C.E. „între statele membre sunt interzise taxele vamale la import şi la export sau taxele cu efect echivalent. Această interdicţie se aplică, de asemenea, taxelor vamale cu caracter fiscal”.

- art. 28 C.E. „între statele membre sunt interzise restricţiile cantitative la import, precum şi orice măsuri cu efect echivalent”.

Conform jurisprudenţei Curţii Europene de Justiţie , noţiunea de taxă cu echivalent constă în orice taxă pecuniară impusă unilateral asupra mărfurilor în temeiul faptului că trec frontiera, oricare ar fi denumirea şi modul de aplicare al acesteia, iar un sistem de taxare care să fie considerat compatibil cu art.90 din Tratatul Comunităţii Europene, trebuie să excludă orice posibilitate ca produsele importate sa fie supuse unor taxe mai mari decât produsele similare, naţionale şi să nu producă în nici un caz efecte discriminatorii.

Practic, prin instituirea taxei de poluare ,indiferent de modalitatea de determinare a ei conform art.6 din OUG nr.50/2008 şi clasificarea din punct de vedere al poluării, se constituie o discriminare a regimului fiscal aplicabil la înmatriculare unui autoturism in România, reprezentând în fapt, o taxă similară taxei de primă înmatriculare stabilite din art.214 alin.1-3 din codul fiscal, singura diferenţă fiind denumirea , modificată din taxă speciala de primă înmatriculare în taxa de mediu.

Sunt astfel nefondate susţinerile intimatei Administraţia Fondului Pentru Mediu Bucureşti din întâmpinare, în sensul că taxa de poluare este neutră din punct de vedere fiscal şi că este necesar pentru aplicabilitatea art.90 Tratatul C.E să se ia în considerarea nu numai valoare impozitului intern care se aplică direct sau indirect produselor naţionale şi produselor importate ci şi baza de impozitare şi modalităţile de percepere a impozitului în cauză.

Nu se impune ca reclamantul să producă probe din care să rezulte că taxele pe care le aplică Statul Român sunt superioare celor din statul din care reclamantul a achiziţionat autoturismul,deoarece după cum s-a menţionat mai sus ,taxa de poluare se aplică discriminatoriu, exclusiv pentru autoturismele înmatriculate în celelalte state comunitare şi reînmatriculate în România după aducerea lor în ţară.

Textul art.90 din Tratatul C.E se referă la produsele provenind din alte state membre şi supuse unor impozite interne , de orice natură, superioare celor care se aplică direct sau indirect produselor naţionale similare, ori Statul Român nu percepe taxa de poluare produselor naţionale similare, respectiv pentru autovehiculele deja înmatriculate în România(second-hand) cu ocazia vânzărilor ulterioare.

De asemenea, se reţine şi că prin avizul motivat din data de 28.11.2007, Comisia Europeană a solicitat reaşezarea modalităţii de calcul a taxei auto ( de primă înmatriculare), în sensul armonizării legislaţiei româneşti cu cea europeană, iar afirmaţia intimatei Administraţia Fondului pentru Mediu Bucureşti cum că s-a recunoscut de către Comunitatea Europeană că taxa de poluare instituită prin OUG nr.50/2008 corespunde normelor comunitare, este neîntemeiată.

Comisia Europeană (C.E) a solicitat în iunie 2009, României , informaţii în legătură cu legislaţia privind aplicarea taxei de poluare pentru autoturisme, suspectând că actuala legislaţie românească (OUG nr.50/2008) are efecte protecţioniste asupra industriei auto naţionale.

Această solicitare a fost transmisă sub forma unei „scrisori de somare”, prima etapă a procedurii de încălcare a dreptului comunitar prevăzut de art.226 din Tratatul C.E.

În consecinţă, în baza considerentelor expuse, apreciind soluţia instanţei de fond ca fiind dată cu aplicarea greşită a legii, instanţa de recurs, în temeiul prevederilor art. 312 Cod procedură civilă raportat la prevederile art.304 pct.9 Cod procedură civilă şi art.90 din Tratatul Comunităţii Europene, apreciază recursul declarat de recurentul [...] împotriva sentinţei nr. 435/CA din 2 iunie 2009, pronunţată de Tribunalul Bihor, ca fiind fondat şi pe cale de consecinţă , sentinţa va fi modificată în totalitate , în sensul admiterii acţiunii formulate de reclamantul [...] împotriva pârâtei Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bihor – Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului Oradea, dispunând anularea deciziei de calcul a taxei de poluare nr.88990 din 8 iulie 2008, emisă de pârâtă cu obligarea pârâtei la restituirea sumei de 3486 lei.

De asemenea, va fi admisă , în temeiul prevederilor art.63 Cod procedură civilă, cererea de chemare în garanţie a Ministerului Fondului pentru Mediu Bucureşti, formulată de pârâta Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului Oradea şi obligată chemata în garanţie, să plătească pârâtei Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului Oradea suma de 3486 lei reprezentând contravaloarea taxei de poluare, cu motivarea că, în conformitate cu prevederile art.1 din OUG nr.50/2008 taxa de poluare nu se face venit la bugetul de stat, ci constituie venit la Fondul de Mediu şi se gestionează de Administraţia Fondului pentru Mediu, în vederea finanţării programelor şi proiectelor pentru protecţia mediului.

În baza prevederilor art. 274 Cod procedură civilă, instanţa va obliga pârâta Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bihor – Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului Oradea la plata sumei de 45,75 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în favoarea recurentului, în fond şi în recurs.PENTRU ACESTE MOTIVE

ÎN NUMELE LEGII


D E C I D E :


ADMITE ca fondat recursul declarat de recurentul [...] împotriva sentinţei nr.435/CA din 2 iunie 2009, pronunţată de Tribunalul Bihor, pe care o modifică în totalitate în sensul că:

Admite acţiunea formulată de reclamantul [...] împotriva pârâtei DIRECŢIA GENERALĂ A FINANŢELOR PUBLICE BIHOR – ADMINISTRAŢIA FINANŢELOR PUBLICE A MUNICIPIULUI ORADEA.

Dispune anularea deciziei de calcul a taxei de poluare nr.88900 din 8 iulie 2008, emisă de pârâtă şi în consecinţă, obligă pârâta la restituirea sumei de 3486 lei, achitată cu chitanţa seria TS4B nr.2196050 din 29 aprilie 2008, reprezentând taxa de poluare.

Admite cererea de chemare în garanţie a ADMINISTRAŢIEI FONDULUI PENTRU MEDIU BUCUREŢTI formulată de pârâta ADMINISTRAŢIA FINANŢELOR PUBLICE A MUNCIPIULUI ORADEA.

Obligă chemata în garanţie să plătească pârâtei Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului Oradea suma de 3486 lei reprezentând contravaloarea taxei de poluare.

Obligă intimata DIRECŢIA GENERALĂ A FINANŢELOR PUBLICE BIHOR – ADMINISTRAŢIA FINANŢELOR PUBLICE A MUNICIPIULUI ORADEA la plata sumei de 45,75 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în favoarea recurentului, în fond şi în recurs.


I R E V O C A B I L Ă.


Pronunţată în şedinţa publică, azi 5 noiembrie 2009.

PREŞEDINTE, JUDECĂTOR, JUDECĂTOR, GREFIER.

Sotoc Daniela Blaga Ovidiu Tătar Ioana Sabău Mirela


Red.dec. – jud.B.O.
- în concept, 13.11.2009

Jud. fond BOCHIŞ D.

Tehnoredact. S.M.-
5 ex./ 24.11.2009

Ady
Vizitator


Sus In jos

taxa poluare

Mesaj  Coltuc la data de Lun Feb 28, 2011 3:20 pm

“Daca aveti o masina second-hand cumparata dintr-un stat membru UE ar trebui sa stiti ca nu sunteti
obligati sa platiti taxa de poluare, deoarece sunt incalcate principiile dreptului comunitar,
in speta art.110 al Tratatului de instituire al CEE, privind libera circulatie a marfurilor pe teritoriul UE.
Daca pentru masina pe care ati cumparat-o a fost achitata taxa de poluare intr-unul din statele membre UE,
in momentul inmatricularii ei in Romania, tara membra UE din ianuarie 2007, obligatia de a achita din
nou taxa pentru a putea inmatricula masina este discriminatorie, deoarece persoanele care isi cumpara
o masina deja inmatriculata in Romania nu sunt obligate sa plateasca din nou taxa de poluare.”, afirma
avocat Coltuc Marius Vicentiu, fondator al Casei de avocatura Coltuc.0745 150 894

Coltuc
Vizitator


Sus In jos

Rezultatele petitiei “Stop taxei de poluare” 2011!

Mesaj  Coltuc la data de Vin Mar 25, 2011 9:56 am

Persoanele care detin sau doresc sa-si achizitioneze o masina la mana a doua trebuie sa aiba in vedere faptul ca achitarea taxei de poluare in unele cazuri nu este obligatorie.

Avocat Coltuc Marius, reprezentantul Casei de avocatura Coltuc, afirma urmatoarele: “Sansele de reusita sunt foarte mari, avand in vedere faptul ca exista precedente create, mai exact, taxe recuperate in multe judete din tara chiar de catre avocatii colaboratori ai cabinetului de avocatura Coltuc.”

Rezultatele petitiei “Stop taxei de poluare!”
Pentru a veni in ajutorul celor care isi doresc sa recupereze sau sa evite taxa de poluare C.A. Coltuc a creat petitia “Stop taxei de poluare!” pe site-ul petitieonline.ro si din 05.01.2011 pana acum s-au strans 372 de semnaturi.

Av. Coltuc Marius aminteste ca si pe grupurile cu acelasi nume-“Stop taxei de poluare”- de pe Yahoo, Google si Facebook am avut rezultate pozitive. Numai pe grupul de pe Facebook s-au strans 256 de membri si zeci de mesaje.

Ce a facut Casa de avocatura Coltuc
In acest interval de timp numarul dosarelor pentru recuperarea sau evitarea taxei de poluare s-a dublat, iar procentul de reusita a crescut spre 99%.
De asemenea, s-au castigat mai multe taxe in diferite judete ale tarii.
Daca doriti sa aflati mai multe detalii despre actiunile intreprinse de Casa de avocatura Coltuc pana in acest moment, puteti intra pe grupul de pe Facebook, unde veti gasi toate aparitiile si documentele pe aceasta tema.

Ce ne propunem
Casa de avocatura Coltuc isi propune ca pana la sfarsitul lunii aprilie sa depuna o cerere pentru modificarea legii cu privire la taxa de poluare.
“Putem spera la o schimbare legislativa daca reusim sa strangem 50.000 de semnaturi!”, ne spune Av. Coltuc Marius.

Fondata in anul 2005, dupa o indelungata experienta in domeniu, Casa de Avocatura Coltuc a reusit sa se integreze pe deplin in piata juridica din Romania, oferind clientilor sai servicii profesionale prompte si eficiente. Departamente: recuperari creante, litigii, consultanta, registrul comertului, marketing si relatii cu clientii.

Pentru detalii:
Av. Coltuc Marius Vicentiu
avocat@coltuc.ro
0745.150.894


Coltuc
Vizitator


Sus In jos

coltuc minte de ingheata apele

Mesaj  aaaaaa la data de Joi Apr 07, 2011 9:22 pm

nu credeti nimic din ce zice acest om. nu are nicio hotarare castigata , fura hotarari de la altii si zice k sunt castigate de el. cautati un avocat care chiar sa va reprezinte la termen pentru ca stimabilul coltuc e prea comod sa se deplaseze.

NU APELATI LA EL! VA PIERDETI BANII SI TIMPUL

aaaaaa
Vizitator


Sus In jos

Re: ajutor proces taxa de la cei care au cistigat

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum