Cum sa actionezi statul in judecata

Pagina 2 din 4 Înapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul

In jos

taxa

Mesaj  ozmiata la data de Mier Apr 15, 2009 2:45 pm

eu am pe 12 mai,judecatoarea nesimtita mi-a dat termen pt ca nu am cunostinte juridice ,e greu cand trebuie sa dai o hotarare nefavorabila statului roman

ozmiata
Vizitator


Sus In jos

TAXA AUTO TRIPLA, DIFERENŢA RESTITUITĂ, CUM SĂ CER RESTITUIRE INTEGRALĂ

Mesaj  Adrian Cosmin la data de Sam Mai 09, 2009 6:19 am

Salut, am și eu o rugăminte la voi, cei care au plătit taxa triplă, au încasat diferența între taxa triplă și cea din iulie 2008 și au dat statul roman în judecată pentru restituirea integrală a taxei, dacă aveți bunăvoința să postați un model de chemare în judecată...

Eu mă gândesc serios să recuperez acești bani, de vreme ce se pare că taxa va rămâne în vigoare şi la anul.

Adrian Cosmin

Mesaje : 37
Data de înscriere : 28/12/2008

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

AM CASTIGAT!

Mesaj  Oz_miata la data de Joi Iun 11, 2009 12:58 am

AM CASTIGAT PROCESUL IMPOTRIVA TAXEI!!!
PRIMUL DIN PRAHOVA! Laughing bounce cheers lol!

cererea de inmatriculare fara taxa a fost facuta pt 2 masini..una avea taxa 14388 EURO si alta 1590 EURO
vreau sa fac un clip si sa-l postez pe YouTube cu fragmente din filmarile cu mincinosul de Boc,pe care as fi vrut sa-l chem si martor in instanta ,cand afirma,inainte de a veni la putere, ca taxa ar trebui sa fie 100-200euro si dupa, cand spune ca a redus-o cu 1/3 si defapt,in cazul meu s-a adaugat 1/3(pana in dec. avand de platit 9500 EURO iar acum 14388 EURO )..BOC E UN MINCINOS PITIC,COMPLEXAT,TRADATOR DE TARA!
ma mai gandesc daca sa-i depun o plangere penala pt subminarea economiei si incalcarea grava a drepturilor omului!
[img] [/img]
avatar
Oz_miata

Mesaje : 7
Data de înscriere : 14/12/2008
Localizare : Ploiesti

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

BRAVO

Mesaj  DANNY 13 la data de Vin Iun 19, 2009 11:40 am

AR TREBUI SA DAM SENTINTA LA CEDO PT EXECUTARE SILITA sa anuleze ordonanta pt taxa de poluare

DANNY 13
Vizitator


Sus In jos

Re: Cum sa actionezi statul in judecata

Mesaj  antitaxa09 la data de Sam Iun 20, 2009 10:09 am

Am pierdut la Tribunalul Cluj. Sunt la recurs si sunt hotarat sa ma judec pana castig.
In actiune am invocat prevederile art. 11, 16, 21,139 si 148 din Constitutia Romaniei; art. 2 din partea 1 din Tratatul de aderare la Uniunea Europeana; art III-151 din Sectiunea III Subsectiunea I a Constitutiei Europene (uniunea vamala), etc.
Justitia care conform proverbului este surda si oarba i-mi raspunde astfel:

"Examinand actele si lucrarile dosarului, pe fondul cauzei, constata ca cererea este neintemeiata, din urmatoarele considerente:
Reclamantul a achizitionat, la data de 22.09.2008, un autoturism marca Suzuki Grand Vitara. S-a adresat paratei cu solicitarea de a proceda la inmatricularea autoturismului, dar parata a conditionat acest lucru de plata taxei de poluare prevazute de OUG nr. 50/2008.
Contrar sustinerilor reclamantului, tribunalul apreciaza ca refuzul paratei de a inmatricula acest autoturism in absenta taxei de poluare nu poate fi asimilat unui refuz nejustificat.
Astfel, OUG nr. 50/2008 stabileste potrivit dispozitiilor art.1, cadrul legal pentru instituirea taxei de poluare pentru autovehicule, care constituie venit la bugetul Fondului pentru Mediu si se gestioneaza de Administratia Fondului pentru Mediu, in vederea finantarii programelor si proiectelor pentru protectia mediului, iar potrivit dispozitiilor art. 4, obligatia de plata a taxei intervine cu ocazia primei inmatriculari a unui autovehicul in Romania.
Analizand compatibilitatea acestei taxe cu dreptul comunitar, tribunalul apreciaza ca in speta nu sunt incalcate dispozitiile art. 90 din Tratatul de instituire a Comunitatilor Europene.
Astfel, potrivit dispozitiilor enuntate anterior, nici un stat membru nu supune, direct sau indirect, produselor altor tari membre ale Comunitatii unor impozite interne de orice natura, superioare celor care se aplica, direct sau indirect produselor nationale similare. Or, taxa de poluare instituita de dispozitiile OUG nr. 50/2008 nu poate fi asimilata impozitelor interne, aceasta taxa fiind perceputa pantru asigurarea protectiei mediului tuturor proprietarilor de autoturisme care, prin inmatricularea acestora in Romania, inteleg sa le utilizeze pe teritoriul Romaniei, contribuind, astfel, la poluarea mediului. Aceasta taxa nu este perceputa doar persoanelor care doresc sa inmatriculeze si sa utilizeze un autoturism, indiferent de provenienta sau de vechimea acestuia, astfel incat nu se poate sustine caracterul discriminatoriu al taxei. Caracterul taxei prevazut de dispozitiile art. 1 alin. 2 care enumera categoria de programe si proiecte pentru protectia mediului care urmeaza a fi finantate din sumele colectate potrivit actului normativ. Prin urmare, chiar daca legiuitorul nu a gasit o formula foarte potrivita prin conditionarea inmatricularii autoturismului de plata acestei taxe, acest aspect nu este de natura sa o transforme intr-o taxa de prima inmatriculare cum era cea prevazuta de dispozitiile art. 214 ind. 1 Cod fiscal si apreciata ca nelegala de catre instante. Nu in ultimul rand, tribunalul apreciaza ca nu trebuie omis nici faptul ca inswtituirea acestei taxe a fost rezultatul negocierilor dintre Romania si Comisia Europeana, astfel incat nu se poate aprecia ca ar contraveni legislatiei comunitare.
in consecinta tribunalul apreciaza ca in mod corect parata a conditionat inmatricularea autoturismului reclamantului de plata taxei de poluare reglementate de dispozitiile OUG nr. 50/2008, dispozitii care sunt compatibile cu dreptul comunitar, actiunea formulata fiind nefondata, motiv pentru care o va respinge."

antitaxa09

Mesaje : 25
Data de înscriere : 19/02/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Cum sa actionezi statul in judecata

Mesaj  antitaxa09 la data de Sam Iun 20, 2009 10:15 am

Dupa cum vedeti instanta este atat de preocupata de "protectia mediului" incat nu mai tine cont de legi constitutii si tratate ajungand pana la al ridica la rang de legiuitor pe guvernoiul ce a inventat taxa de poluare.

antitaxa09

Mesaje : 25
Data de înscriere : 19/02/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Cum sa actionezi statul in judecata

Mesaj  Oz_miata la data de Lun Iun 22, 2009 10:47 am

antitaxa09 a scris:Am pierdut la Tribunalul Cluj. Sunt la recurs si sunt hotarat sa ma judec pana castig.
In actiune am invocat prevederile art. 11, 16, 21,139 si 148 din Constitutia Romaniei; art. 2 din partea 1 din Tratatul de aderare la Uniunea Europeana; art III-151 din Sectiunea III Subsectiunea I a Constitutiei Europene (uniunea vamala), etc.
Justitia care conform proverbului este surda si oarba i-mi raspunde astfel:

''Analizand compatibilitatea acestei taxe cu dreptul comunitar, tribunalul apreciaza ca in speta nu sunt incalcate dispozitiile art. 90 din Tratatul de instituire a Comunitatilor Europene.''

Tocmai art.90 este incalcat,acesta creand si discriminare...culmea, mie mi-a scris judecatorul ca incalca prevederile art.90 lol! ..dar poate oi fi nimerit o judecatoare spagara,comunista,care si-a creat gasca de pe timpul lui Nastase si care da pronuntari fara sa citeasca prea mult motivatia,punand de la inceput eticheta ca asa-zisa taxa trebuie platita.
Fa-le recurs si nu te opri,folosind toate caile de atac posibile! Exclamation
avatar
Oz_miata

Mesaje : 7
Data de înscriere : 14/12/2008
Localizare : Ploiesti

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

JOS TAXA !!!!!!

Mesaj  mad la data de Joi Aug 06, 2009 9:06 am

Salut la toata lumea si felicitari ptr cei care sunt aici si ajuta pe cei ca mine sau mai sigur spus pe cei care nu vor sa fie furati prin aceste taxe ilegale care se invart in aceasta tara.

Bun am luat si eu o masinuta din germania f buna fata de caricaturile alea de "masini" (loganuri)

Spuneti-mi si mie va rog care sunt pasi pana la proces ...ca am citit o gramada , dar fiecare zice in altfel ..

1 Legalizare acte si traducere

2 RaR: autentificare si Itp

3 Primarie (taxa de inmatriculare si impozit)

4 Cec (taxa de talon)

si acum ce mai trebuie sa mai fac si asta ???----->>" primul pas este sa depui o cerere la administratia financiara prin care soliciti scutirea de taxa. sunt obligati sa-ti raspunda in termen de 30 de zile"

Sau fac tot dosarul si dupa ce ma duc sa il depun la politie , unde o sa imi zica astea ca nu imi ia dosarul ca nu am taxa de poluare platita si o sa le cer inscris aceasta treaba ??

Sunt confuz nu fac asta zilnic, dar daca stie cineva sigur care sunt pasii exact ajutati-ma si pe mine ca in bulgaria nu vreau sa o inmatriculez iar in romania nu vreau sa platesc taxe care nu sunt "legale"
Am avocat care imi e prieten de familie si a spus ca ma ajuta si asteapta dupa mine sa termin cu toti pasii asta si sa ajung la pasul unde trebuie sa isi faca el treaba dar pana acolo nu stiu cum sa procedez ....need help !!! ms Cu respect , Marius

mad

Mesaje : 1
Data de înscriere : 06/08/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

proces

Mesaj  FlorianR la data de Vin Aug 07, 2009 5:41 am

Si eu sunt in aceeasi situatie ca tine, putin mai in fata Smile

1. Zic ca ai inceput bine cu acea solicitare, eu am facut 2 si anume, una la MFinante pentru scutire si una la politie pentru inmatriculare fara taxa. Evident la aman2 s-a raspuns negativ.

2. Am facut asa cum a descris "antitaxa09" la data de Vin Feb 27 la inceputul acestui subiect, singurul lucru in plus a fost colectarea de decizii (favorabile) din procese anterioare. E o chestie de Jurisprudenta prin care sugerezi judecatorului rezolvarea favorabila a procesului tau. Daca la dosar atasezi cateva sentinte favorabile in cazuri identice cu al tau, este moral ca judecatorul sa tina cont de ele. Atentie! nu este obligat sa dea aceeasi sentinta.

Bafta!!

FlorianR
Vizitator


Sus In jos

Re: Cum sa actionezi statul in judecata

Mesaj  Oz_miata la data de Mar Aug 25, 2009 2:12 pm

dupa procesul castigat impotriva statului roman,acum sunt si primul din prahova care inmatriculeaza o masina fara plata acestei taxe in baza unei hotarari definitive si executorii cheers
am scutit astfel 3000euro(cat se majorase cu ultima hotarare) si urmeaza sa iau numere si pt a doua masina care are o taxa de 15000euro Exclamation
lol!
avatar
Oz_miata

Mesaje : 7
Data de înscriere : 14/12/2008
Localizare : Ploiesti

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Cum sa actionezi statul in judecata

Mesaj  antitaxa09 la data de Vin Oct 09, 2009 8:17 am

Am castigat procesul la Curtea de Apel Cluj. Voi inmatricula masina fara sa platesc taxa pe prostie.

antitaxa09

Mesaje : 25
Data de înscriere : 19/02/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Felicitari

Mesaj  Florian la data de Sam Oct 10, 2009 7:52 am

Bravo omule!!! ne poti da mai multe amanunte? Un link cu speta ar fi super.
Merci

Florian
Vizitator


Sus In jos

procese imp taxei auto

Mesaj  antitaxa la data de Dum Oct 11, 2009 12:02 pm

Multe felicitari! si eu o sa-i dau in judecata

antitaxa
Vizitator


Sus In jos

Re: Cum sa actionezi statul in judecata

Mesaj  Oz_miata la data de Dum Oct 11, 2009 3:40 pm


avatar
Oz_miata

Mesaje : 7
Data de înscriere : 14/12/2008
Localizare : Ploiesti

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

procese imp taxei auto

Mesaj  laty la data de Lun Oct 12, 2009 11:56 am

Cum au primit decizia cei de la serviciul de inmatriculari si de ce nu a-ti cerut sa va achite cheltuielile de judecata

laty

Mesaje : 26
Data de înscriere : 09/12/2008

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Cum sa actionezi statul in judecata

Mesaj  Oz_miata la data de Lun Oct 12, 2009 4:17 pm

m-au felicitat...cu jumatate de gura cand mi-au dat numerele...si cheltuieli n-am cerut eu
avatar
Oz_miata

Mesaje : 7
Data de înscriere : 14/12/2008
Localizare : Ploiesti

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Recuperare/anulare taxa de poluare

Mesaj  mirela s la data de Vin Oct 16, 2009 11:06 pm

deduc din cele citite pe aici ca sunt multi ,, intreprinzatori " care nu au nici o ,, boaba " de Drept , dar pornesc actiuni . cu siguranta sansele de a pierde sunt de 95% . nu este chiar atat de usor cum lasa altii sa se inteleaga. cunosc foarte multe cazuri care si-au reprezentat actiunea in instanta si au pierdut, doar pentru ca s-au crezut destepti . alegeti un avocat , CARE STIE BINE CAUZA , nu oricare se lauda la fel ca cei mentionati inainte , ca sunt si in breasla asta destui . analizati onorariile si modul de plata . AU FOST CASTIGATE SI RETURNATE multe taxe la nivel national , dar deocamdata este liniste sa nu se transforme intr-o epidemie si sa creeze zile negre guvernantilor . SE INMATRICULEAZA foarte multe masini PRIN SENTINTA DEFINITIVA, FARA PLATA TAXEI .
Sunt foarte multi care au auzit de aceste actiuni si raman tot in ignoranta lor, si au poate mii de euro de recuperat . Asa ca va mai trebuie si CURAJ . Exista foarte multa dezinformare , chiar si intentionata . Analizeaza individual informatiile din presa, internet si ia decizia .

vroiam DOAR sa expun anuntul de mai jos , dar ma irita foarte tare faptul cand vad atatea discutii sterile despre taxa ; multi ,, viteji " care incita pe tot felul de forum-uri la revolutie, la iesiri in strada , fiecare injura cu mult patos si care de care mai colorat cand este foarte simplu sa pornesti actiunea de restituire si sa ai rabdare 3-4 luni . Dar pentru asta iti trebuie CURAJ .

Recuperare integrala, in instanta, a taxei de prima inmatriculare si a taxei de poluare pentru orice autovehicul inmatriculat achizitionat din tara sau strainatate. Valabil si pentru cazurile in care s-a incasat partial - recuperare diferenta. Plata onorariului la sentinta definitiva si restituirea banilor . Inmatriculare fara plata taxei . Actiuni la nivel national . Tel : 0740933302

mirela s
Vizitator


Sus In jos

Re: Cum sa actionezi statul in judecata

Mesaj  antitaxa09 la data de Lun Oct 19, 2009 9:43 am

Am scris mai de mult ca la aceasta taxa cel mai potrivit nume ar fi "taxa pe prostie". are acest caracter pentru ca ea trebuie sa fie platita doar de prosti si are scopul de a-i proteja pe cei destepti, pe cei de la putere si pe cei cu multi bani. Acestia intenteaza proces statului si castiga. Daca ar fi o taxa de poluare ar trebui sa fie inclusa in pretul carburantului sau pusa sub forma de impozit, insa atunci ar plati-o si cei puternici destepti si cu bani. Am castigat procesul fara sa angajez avocat, cu ajutorul informatiilor ce mi-au fost oferite de internet si avocati.
Era odata un banc cu unul care se ruga la Dumnezeu zilnic sa castige la loto... dupa multe astfel de rugi Domnul striga la el: MAI SI JOACA PROSTULE DACA VREI SA CASTIGI...
Cum romanica este intr-o perpetua stare de urgenta vom avea parte de multe multe ordonante de urgenta care mai de care mai nedrepte si discriminatorii exact dupa chipul si asemanarea electoratului care-si baga mana in cur si voteaza niste cacati

antitaxa09

Mesaje : 25
Data de înscriere : 19/02/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

inmatricularea autorurimului fara plata taxei de poluare(de prima inmatriculare)

Mesaj  emy_radu la data de Joi Oct 22, 2009 11:52 am

pt.dl(dna)din Ploiesti care a castigat procesul privind inmatricularea autoturismului fara plata taxei
Va rog sa ne ajutati cu detalii din actiunea dvs.:
-motivarea actiunii(argumentele folosite, articole din legislatie,etc)
-adresa sau nr. de telefon al dvs.unde va putem contacta sau a avocatului care v-a formulat actiunea
Multumesc,
Radu Costache

emy_radu
Vizitator


Sus In jos

inmatriculare autoturism fara plata taxei de prima inmatriculare

Mesaj  emy_radu la data de Joi Oct 22, 2009 12:47 pm

Imi cer scuze, d-le Pana Gabriel, am citit ulterior copia sentintei si astfel am aflat cum va numiti.
Va rog sa ne ajutati in legatura cu actiunea dvs., pe ce motive s-a intemeiat actiunea, sau se ne comunicati modul cum va putem contacta(adresa, nr.de telefon) sau avocatul care v-a reprezentat in proces.
Multumesc,
Radu Costache

emy_radu
Vizitator


Sus In jos

initiere proces taxa de poluare

Mesaj  antitaxa09 la data de Sam Noi 07, 2009 9:04 am

Procesul costa maxim 150 de lei si cateva drumuri la tribunal.

Daca vreti sa incepeti demersurile trebuie sa urmati urmatorii pasi:

1. RAR-ul la masina sa fie facut

2.depui in paralel 2 cereri: una la administratia financiara si una la prefectura prin care soliciti sa inmatriculezi masina fara a plati taxa de poluare si astepti 30 de zile raspunsul. Atentie cererile le faci in dublu exemplar pentru a avea o copie cu nr de inregistrare al acestora.

3. deschizi la tribunal in paralel 2 procese. procesul principal prin care soliciti inmatricularea masinii fara plata taxei de poluare si Cererea de Ordonanta presidentiala prin care soliciti acordarea dreptului de a primi numere rosii pana la definitivarea procesului prin sentinta irevocabila. pentru ambele procese trebuie sa depui alaturi de cererea de chemare in judecata copii dupa actele masinii (contractul de vanzare-cumparare tradus de traducator autorizat si contractul original, brieful, actele de la RAR cererile adresate AF si prefecturii si raspunsurile la acestea copie dupa hartia de la primarie care atesta ca masina este declarata si are impozitul platit - practic copie dupa toate actele ce-ti trebuie la politie pentru a inmatricula definitiv masina cu exceptia chitantei care sa ateste plata taxei de poluare) atentie cand faci cererile trebuie ca certificatul de autenticitate de la RAR sa fie in perioada de valabilitate. deschiderea celor 2 procese la tribunal te costa aproximativ 70 de lei.

Ordonanta presidentiala se judeca in regim de urgenta si daca ti-o admit in baza ei poti ridica numerele rosii pana la definitivarea procesului.peste 10 zile voi posta pe forum un model de cerere de chemare in judecata si model de cerere de ordonanta presidentiala

antitaxa09

Mesaje : 25
Data de înscriere : 19/02/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Cum sa actionezi statul in judecata

Mesaj  konti_lori la data de Joi Noi 12, 2009 9:32 am

Saptamana asta am depus la Tribunalul din Mures Cererea de judecata si Ordonanta Presedintiala conform sfaturilor date de antitaxa09. Mentionez ca este suficient si un timbru judiciar de 19 ron in loc de 39. Va tin la curent.

konti_lori

Mesaje : 6
Data de înscriere : 09/11/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

intrebare

Mesaj  mihnea la data de Vin Noi 13, 2009 10:18 am

buna ziua. eu am termen pe data de 17 , adica marti. intrebarea mea este daca era imperios necesar sa fac si cererea la finante, deoarece eu am facut numai la serviciul public regim permise si inmatriculari(prefectura). la ultimul termen o judecatoare foarte"binevoitoare " mi-a sugerat sa consult legea 7/ nu mai stiu ce, si-a varat un alt termen sub nas. daca stie cineva la ce lege se referea as fi recunoscator, era ceva de genul legea 7/550 si ceva. scuzati exprimarea neformala.

mihnea
Vizitator


Sus In jos

OUG 7/18.02.2009

Mesaj  konti_lori la data de Vin Noi 13, 2009 3:48 pm

Nu cumva sa referit la ordonanta de urgenta guvernamentala OUG 7/18.02.2009 in care au facut ultima schimbare referitor la taxa de poluare? Nu ma pricep nici eu numai intreb!

konti_lori

Mesaje : 6
Data de înscriere : 09/11/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Cum sa actionezi statul in judecata

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 2 din 4 Înapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum